Thematraining

Werken in netwerken

Bij een groot incident zijn snel vele partners betrokken. Partners kunnen betrokken raken vanwege de nauwe betrokkenheid met de getroffen infra en/of doelgroep. De mogelijke partnerorganisaties vormen zich vaak als een netwerk rondom een bepaald thema. Wie nu wat precies doet is niet altijd duidelijk. Evenals de verantwoordelijkheden van de verschillende betrokken partijen.  Hoe en wanneer treedt je met elkaar in overleg? Waar doe je dat? Als het gaat om minder frequente samenwerkingen zijn er vaak onduidelijkheden en onzekerheden.

Opbrengst

Na de thematraining zijn de deelnemers bekend met de netwerkpartners die betrokken raken en wie wat hoort te doen tijdens een calamiteit. De deelnemers leren (van elkaar) hoe en wanneer ze eenieder kunnen contacten en wat ze met elkaar afspreken over de aanpak en uitvoering.

Doelgroep

De training is geschikt voor functionarissen Bevolkingszorg en Crisiscommunicatie die te maken hebben met netwerkpartners voor, tijdens en na de uitvoering van hun taken binnen de crisisorganisatie van de veiligheidsregio.

Werkwijze

In meerdere onderdelen werken we met theorie en korte praktische oefeningen om bekend te worden met ieders verantwoordelijkheden. We oefenen in meerdere ronden om routine op te bouwen in het samenwerkingsproces. Hoe trainingen worden ontworpen lees je op de pagina over de toegepaste didactiek.

Duur

De duur van de training is afhankelijk van een aantal factoren zoals groepsgrootte en trainingswensen. Gemiddeld duurt de training een halve tot een hele dag.

Interesse?

Heb je interesse in deze training? Neem dan contact op.