Lijntraining

Samenwerken in de lijn

Is het volgende herkenbaar? Alle functionarissen zijn opgeleid en de meesten hebben ook wel eens een oefening gehad. Officieren van Dienst oefenen in een CoPi, Algemeen Commandanten oefenen in een ROT en ook in een beleidsteam wordt hard gewerkt om het scenario de baas te worden. Het overleg, de afstemming tussen de verschillende partners in die teams is belangrijk. Daar draait het om in de crisisbeheersing. Maar soms worden we geconfronteerd met de situatie waar alles als een geheel moet functioneren. Dan is er naast multi- ook monodisciplinaire sturing en samenwerking. De afstemming in de lijn, tussen de Officier van Dienst, Algemeen Commandant, secties en actiecentra bijvoorbeeld. Dan blijkt het samenwerken binnen de kolom toch nog lastig.

Opbrengst

Met de lijntraining leren de deelnemers meer over elkaars rollen, taken en verantwoordelijkheden. Ze leren hoe hun eigen rol zich verhoudt tot die van een ander waardoor ze beter weten wat ze van elkaar kunnen verwachten,  welke informatie ze met elkaar moeten delen en de beste momenten om daar contact over te hebben.

Doelgroep

De lijntraining is bedoeld voor de sleutelfunctionarissen Bevolkingszorg en Crisiscommunicatie. Daarnaast is de training ook geschikt voor andere partners van de veiligheidsregio waarvan functionarissen in verschillende teams gecoördineerd samenwerken.

Werkwijze

Van overzicht naar inzicht en concrete uitvoering. Functionarissen worden samengebracht en aan de hand van casuïstiek gestimuleerd het systeem in beeld te brengen. Wie doet wat en wanneer? Daarna gaan de deelnemers aan de slag met praktische casuïstiek. Hoe trainingen worden ontworpen lees je op de pagina over de toegepaste didactiek.

Duur

De duur van de training is afhankelijk van een aantal factoren zoals groepsgrootte en trainingswensen. Gemiddeld duurt de training een halve tot een hele dag.

Interesse?

Heb je interesse in deze training? Neem contact op.