In 2014 ben ik gestart met de Zaak voor Crisiskunde. Een onderneming dat specifiek is gericht op het ontwikkelen van crisisteams, teams die ingezet worden bij grootschalige incidenten, rampen, crises of calamiteiten. Door eigen ervaring bij de Koninklijke Landmacht en Marechaussee en meerdere uitzendingen naar het buitenland, weet ik hoe het is om in moeilijke omstandigheden complexe taken uit te voeren. Ik zie ook wat nodig is: kunnen vertrouwen op jezelf en op de mensen om je heen. Een lerende houding is daarbij essentieel, van jezelf en van je teamgenoten.

Teams, zeker crisisteams, functioneren beter wanneer ze in staat zijn om samen te leren en hun kennis, kunde en inzicht te vergroten. Gericht op het probleem maar ook op de werkwijze en het groepsproces. De verbinding van mensen, het vertrouwen, vormt de basis.  Dat vind ik mooi. Samen met doelgerichtheid, eigenaarschap en een gezonde dosis reflectievermogen maakt dat teams kunnen excelleren. Ik wil teams helpen met hoe je dat doet.

Leren en ontwikkelen als mens is iets wat mij altijd heeft geboeid. Ik zie mezelf ook als nooit uitgeleerd. Ontwikkeling en verandering zijn de constanten. Niet alleen door opleidingen tot professioneel trainer en geaccrediteerd teamcoach maar ook door wat mensen in mijn omgeving over mij zeggen.

remco@crisiskunde.nl

026 234 0 234

Direct naar: