Teamcoaching

Doelgericht leren met het team

Professionals kunnen als team hele mooie prestaties behalen. Van crisisteams wordt dat ook verwacht. Tegelijkertijd is het samenwerken in een team niet altijd makkelijk. Het gaat dan vooral over de manier waarop we met elkaar communiceren of tot besluitvorming komen. Teamcoaching kan daarbij helpen door het gezamenlijk functioneren en teamcompetenties te begeleiden.

Wat kan teamcoaching opleveren?

✔Ontwikkeling van gezamenlijke teamcompetenties
✔Bewustwording van de effecten van het eigen gedrag op elkaar
✔Conflicten durven aangaan en kunnen oplossen
✔Bevorderen van integraliteit en collegialiteit van teamleden
✔Benutten van de aanwezige potentie in het team

Wanneer is teamcoaching zinvol?

Tijdens oefeningen

Oefeningen en simulaties zijn van grote meerwaarde voor vakbekwaam crisismanagement. Met het team ontstaat een gezamenlijke ervaring. Met teamcoaching wordt het team gestimuleerd om te leren. In het hier-en-nu. Zo haalt u het meeste uit uw oefening.

Tijdens de praktijk

Teamcoaching gebeurt vanaf de zijlijn en kan daardoor sneller de factoren onderkennen die de teamprestaties ondermijnen. Wanneer u onder druk staat kan teamcoaching uw team helpen op koers te blijven. Door procesinterventies te doen bijvoorbeeld.

Werkwijze

Teamcoaching kan op verschillende manieren plaatsvinden. Als een eenmalige korte interventie zoals een teamwaarneming met terugkoppeling, maar ook als een serie van leeractiviteiten in een traject.

Nieuwgierig naar wat teamcoaching voor u kan betekenen?

Onze drie uitgangspunten

#1 Samenwerken is samen leren

#2 Leren is gericht op competenties

#3 Leren kan overal en altijd

Drie vormen van coaching

Individuele coaching

Teamcoaching

Intervisie coaching